Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
emilia wilczewska Kasia1993 (1287 niezalogowanych)
1 Post

(cyganka)
Wiking
gabriel napisał:
Nigdy nie zmieniam zdania ... na temat tego Pana ,
Konfident zawsze będzie konfidentem.... i NIGDY SIĘ JEGO MENTALNOŚĆ NIE ZMIENI

Chyba co do Zuzu , troszkę przesadziłeś Gabriel , ale to tylko takie moje skromne zdanie , z którym na pewno się nie liczysz lub mało....
I napisze jeszcze , że zdanie warto nie raz zmienić , jeśli zawarta w nim złość ma się przerodzić w dobro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
cyganka napisał:...Chyba co do Zuzu , troszkę przesadziłeś Gabriel , ale to tylko takie moje skromne zdanie , z którym na pewno się nie liczysz lub mało....
I napisze jeszcze , że zdanie warto nie raz zmienić , jeśli zawarta w nim złość ma się przerodzić w dobro

CYGANKO ....
....chyba to jedynie w tym przypadku pchła...

Każdy może mieć własne zdanie i osąd na dane zdarzenie , takie Nasze Prawo...

Ja z życia wiem , że jak ktoś raz skosztował z dobrodziejstwa donosu na innych a później satysfakcji z efektów tegoż donosu , to zawsze w nim te ciągotki pozostaną ...
Miałem w podstawówce miłego kolegę , który był lubiany przez Nas wszystkich.... poza samymi nauczycielami...
Oni omijali go z daleka... nie zwracaliśmy jako dzieci na to uwagi... aż w 8 klasie wybuchła afera .
Nauczyciel z jakiegoś przedmiotu powiedział w nerwach coś miej więcej takiego."..daj mi już spokój ty wredny i zakłamany donosicielu ..." ...
Chłopak wstał i wyszedł a my siedzieliśmy niemi ...
Później okazało się ,ze on donosił na nas zawsze i wszędzie gdzie z nami był , jednak zawsze ...robił to tak miło że my o tym nie wiedzieliśmy ...
Po podstawówce poszedł dalej do szkół , jednak już wszyscy wiedzieli jakie to ziółko ...Facet wstąpił do ORMO a następnie do ZOMO... by być nietykalnym ...
Takie były czasy...
Dlatego kobieto nie przekonasz mnie nigdy do donosicieli...
Owszem niech sobie żyją ...jednak jak najdalej ...ode mnie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
gabriel napisał:
MAŁO zarobiłem to i mało mam do oddania...
Gdyby mi w tamtym roku NAV brał 36%podatku z permiteringu ,
a nie 30% to teraz miałbym nadpłaty prawie 4tyś a tak ćma...
A najgorsze ,że i teraz też jestem na permiteringu a wyplata zmalała drastycznie w stosunku f=do tego co w tamtym roku było...
ECH jak nie urok to rozwolnienie....

to lepiej że brali mniej , bo się miało więcej na browara
ale że 30 procent to jest i tak kradzież w biały dzień , i to jeszcze z permiteringu ???
ma być WEDŁUG PRZYZNANEJ TABELI może coś miał gabriel z nimi na pieńku albo coś papierom dolegało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Cóż jak ktoś napisze dobre słowo o mnie to się zastanawiam dlaczego tak? (święty nie jestem)
A jeśli złe (nawet mnie "fioletowy złamany kutas" nie rusza)
to też mam to w jako tako w głębokim uznaniu.
Osób nabijających sobie moją wypowiedzią następne posty nie będę komentował w jakiś szczególny sposób bo to widać jaki kto jest, jęśli ktoś pisze 8/10 razy na temat sensownie to nie daje mu prawa tych dwóch pozostałych zbezcześcić na poniżanie kogoś (a raczej siebie) kto inteligentny czyta ten rozumie sens moich wypowiedzi.
(prywatnie mógłby się zdziwić, a to jest dla mnie forum "for fun" więc po co się wkurzać/ obrażać )
Materia tych moich "donosów" "konfidencji" raportów jest błaha i nigdy nie dotyczyła osób które tak krzyczą, ale zawsze lepiej mieszać z błotem kogoś niż odpowiedzieć na zadanie pytanie. żyje w czasach "love peace i orzeszki ziemne" więc porównywanie mnie do kolegów z "klasy" troche nie bardzo sie tu ma do rzeczy jak ktoś mnie nie zna.
Kurde ale się rozpisałem jakby mnie to ruszyło
Jeśli ktoś wie jaki tekst wpisać i w której rubryce żeby sobie odliczyć podatek na "status pendlera" to byłbym wdzięczny. (uczę się norweskiego ale norweski podatkowy jest dla mnie "wanskeli" i chciałbym sobie równowartość dwóch "vikingóW fjordów" zachować dla siebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
zuis napisał:
Witam dzisiaj dostalem wiadomosc ze skatekorkaaa ze za rok 2009 mam - 9 800 koron , czyli rozumiem zemusze oddac prawie 10 tys koron , jak to sie mogło stać , przecież pracodawca jest odpowiedzialny chyba za placenie wlasciwego podatku co mam teraz robić , dzwonic do skatekork czy zrobic jatke u siebie w biurze booosze boszee ...

PKT 1-troszke dziwne ze tak pozno dostalem wstepne rozliczenie
PTK 2-do konca kwietnia masz czas na skorygowanie tego rozliczenia
PKT 3- rozliczenie obejmuje nie tylko zarobki ale takze np.odsetki od oszczednosci bankowych og mm.
PKT 4-rozliczenie jest roczne wiec obejmuje roczne dochody a pracodawca potraca podatek miesiecznie wg tabeli
PKT 5-jezeli przekroczyles kwote zarobku rocznego mozesz miec doliczony topskatt(9%) od kwoty przekroczenia
PKT 6- to juz pisali poprzednicy ,sprawdz dobrze czy to nie przypadkiem zwrot.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
cyganka napisał:
gabriel napisał:
Nigdy nie zmieniam zdania ... na temat tego Pana ,
Konfident zawsze będzie konfidentem.... i NIGDY SIĘ JEGO MENTALNOŚĆ NIE ZMIENI

Chyba co do Zuzu , troszkę przesadziłeś Gabriel , ale to tylko takie moje skromne zdanie , z którym na pewno się nie liczysz lub mało....

Nie tylko twoje cyganko.
Z tego co przeczytałem odnośnie donoszenia przez Zuzu,to z czystym sumieniem mogę Cię poprzeć .
Bardzo ciekawa interpretacja tychże donosów. No cóż,każdy ma prawo do wypowiedzi.
Lecz jak dla mnie jest to zwykłe oplówanie kogoś,kto ma w sobie odwage powiedzieć co myśli,i prawde.
A tak naprawdę to ludzie nie chcą prawdy. A zwłaszcza o sobie,tylko "igrzysk".
I nie miałem tutaj nikogo konkretnego na myśli,tylko generalnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok